Vind je eindman, Carla Ketelaar

Ik heb het boek doorgebladerd. En geprobeerd om het te lezen. Maar het lukt me niet.

Fat, het boek is toch geen hogere wiskunde?

Nou dat is het dus wel. Liefde en relatie zijn ingewikkelde onderwerpen.

Hoezo, hoe bedoel je ingewikkeld? Jij maakt het ingewikkeld. Je maakt altijd alles ingewikkeld!

Pffff daar gaan we weer. Lekker verwijten. Terwijl ik niet eens de kans krijg om mijn verhaal te vertellen.

Pfff daar ga jij weer, zeurpiet. Nou kom maar op. Vertel. Ben wel benieuwd.

Nou laten we beginnen bij blz 101.

Blz.101? Seriously?

Ja seriously, gewoon doorbladeren en ergens beginnen. Blz 101. De mannen- en de vrouwenkant.

Blz. 101

Blz.101

De kenmerken van de mannen- en de vrouwenkant. Ik zet een vinkje bij wat van mij van toepassing is.

Je kan wel raden welke een vinkje hebben gekregen. Dat zijn allemaal de mannenkant:

 • Actief
 • Doen
 • Lineair
 • Hoofd
 • Denken
 • Omhullen
 • Gevend
 • Dag
 • Yang
 • Zon
 • Hemel
 • Eten
 • Creëren
 • Oplossingsgericht
 • Naar buiten gericht
 • Controle
 • Erop afgaan
 • Rennen

Het is even stil. Mijn gedachtes zijn helemaal stil. In plaats vam woorden zie ik mezelf in fragmenten: druk in de weer, praten, regelen, Ashtang yoga (yang), creëren en geven. Altijd bezig. Ik regel t allemaal. Ik ben de beste. Ik houd de controle. Èn ik voel me altijd een onderdeel van de kosmos.

Tring Tring. And the telephone rings…trttttthhh

Met Carla Ketelaar (auteur van het boek)

Beste Carla, ik snap er helemaal niks van. Ik heb allemaal vinkjes aan de mannenkant. Gèèn 1 aan de vrouwenkant. Hoe kan dat?!

Dat komt omdat je altijd hebt moeten overleven. Je bent een sterke intelligente vrouw. Je hebt allebei de eigenschappen in je. Zowel de vrouwen- als de mannenkant. En om te overleven heb jij deze mannen eigenschappen hard nodig gehad. En is sterk bij jou ontwikkeld.

Dus om door te gaan, om successen te bereiken, om voor de kinderen te zorgen, om een sociaal leven ernaast te houden, te sporten. Ben ik eigenlijk dus altijd actief, oplossingsgericht, creatief en ben ik continu aan het rennen.

Carla gaat verder: ja dat klopt. Sterke intelligente vrouwen als jij hebben het in hun jeugd vaak moeilijk gehad. Al vanaf jongsaf aan heb je jouw mannelijke kant ontwikkeld. En die eigenschappen zijn sterker geworden en hebben jou gebracht waar je nu bent: intelligent, sterk, mooi, gedreven, control èn onafhankelijk èn vrij. Ze hebben je geholpen om te bereiken wat je nu hebt. En wie je nu bent. En daar mag je trots op zijn.

Haha ja Carla een burn out gehad. Dat heeft t me opgeleverd. En na 10 jaar ben ik nog steeds single. T heeft me helemaal niks opgeleverd!

Dat is logisch dat je een burnout hebt gehad. Juist mensen als jij die gedreven zijn en altijd doorgaan. Die raken opgebrand en komen erachter dat hun oude patronen niet meer werken. En eigenlijk niet meer nodig zijn. Deze vrouwen gaan in deze fase op zoek naar nieuwe patronen en soms ook naar nieuwe liefde.

Ik luister wat Carla Ketelaar zegt. En ik hoor het. Ze heeft een warme stem. Zacht. Ze dringt tot me door. Haar stem klinkt betrokken en professioneel. Ze weet waar ze het over heeft. En opeens valt bij een ontspanning. Een kalmte.

I Love Me

Ik kijk in de spiegel en zie een mooie vrouw. Een slanke dame. 46 jaar. Staat stevig op haar benen. Ze waant zich rijk. Aan materie heeft ze niks tekort. Ze is afgestudeerd bedrijseconoom, 30 jaar werkervaring. Ze heeft een huis. Een auto. Een inkomen. Ze heeft 3 prachtige kinderen. Alleen grootgebracht. En ze doen het fantastisch goed. Ze heeft vrienden en vriendinnen. Ze doet aan yoga. Ze heeft haar intelligentie en alle mooie mannelijke eigenschappen.

Fattie wat is er gebeurd? What happened?

Nou ik heb zojuist compassie gevonden.

Met wie?

Met mezelf!

Oh wauw dat is nieuw voor je, is t niet?

Ja dat klopt. Mijn zelfbeeld was anders en complimenten kon ik maar moeilijk ontvangen.

Hoe voelt dit voor je?

Ja ik was op zoek naar een eindman en ik vond mezelf.

Hoe cool is dat?

Vet cool!

En die eindman?

Die ga ik vinden want het gesprek met Carla Ketelaar was nog niet afgelopen.

Dus?

Word vervolgd

The more money we come across the more problems we see (Notorios BIG)

 

OMW2EINDMAN

Ik hoop dat je hebt genoten. Klik op de link voor.

Klik hier voor meer MARY-BLOG

Over de auteur

Fathma William

Fathma William is single mom en heeft 3 kids. ze schrijft over haar dagelijks leven. Vlogt hierover. Blogt hierover.

Bekijk alle berichten