Donker

Ik voel me zo donker. Ik heb zoveel ideeën in mijn hoofd zoveel plannen dat ik mezelf overspannen maak. Ik zie wat anderen hebben bereikt. Ik zie wat anderen doen en ik bereik gewoon niks. Ik ben gewoon een looser. Ik kan niks. Anderen gaan voor hun dromen. Steken er tijd in. En ik? Ben alleen aan het najagen van dromen die niet bestaan. Ze bestaan niet omdat de lat toren hoog zit. Ik kan wel huilen.

Ohhhh jeee Fat wat is er aan de hand?

Niks….ik was aan het dromen en toen kwam de De “Ondermijner” voorbij. Ongevraagd nam zij het woord.

De ondermijner

De ondermijner is de kritische ouder die ooit door mij gecreeerd is. Ik heb weleens gehoord dat ik niks kon. Dat ik dom was. Een dromer ben. Mijn hersenen slaan de uitspraken op en attakken mij op een onbewaakt moment. De ” Ondermijner” geeft negatieve gedachten en veroorzaken de donkere gevoelens.

 

En nu Fat?

Niks gewoon doorgaan met dromen.

Dromen in de avond

Ik lag gisteren in bed en had toen zoveel ideeën. Ik begon te dromen. En ze leken allemaal waar. Herken je het?  Ik kon de dromen bijna aanraken, zo echt voelden ze voor mij. De teksten in mijn hoofd waren pakkend. Het publiek vond mij een fantastische blogger. De marketeers wilden op mijn blog reclame maken want ik was een fantastische influencer. In mijn droom was ik niet alleen blogger maar ik maakte ook vlogs. En de vlogs waren grappig, inspirerend, maar ook de donkere kanten kwamen aan het licht. De momenten dat het je tegenzit. In de avond nam ik mezelf voor dat ik de volgende morgen naar  Canterbury Tales (lunchroom) ga. En al deze fantastische dromen ga waarmaken. Ik zal  macha latte bestellen en ik neem mijn lap top mee. En dan ja… ja dan worden mijn dromen waar. Dan komen ze uit!

De volgende dag

En dan zit ik bij Canterbury Tales met mijn macha latte en laptop opengeklapt. En dan kijk ik naar LinkedIn en ik zie alle succesverhalen van iedereen. En dan denk ik jeetje pietje dat wil ik ook. En dan lees ik alle succesverhalen en dan word ik verdrietig. In 1 keer poef al mijn mooie dromen weg. Tijd om op zoek te gaan naar de Gezonde Volwassene

 

De Gezonde Volwassene
De “Gezonde Volwassene is positief, realistisch en wijs. De gezonde volwassene huist in mij. En ik ga op zoek naar haar wanneer de “Ondermijner” de kop op steekt. Soms helpt het om tegeltjes wijsheid te lezen zoals vandaag van Simone Levie: volg je eigen pad. Vergelijk je niet met ervaren of onervaren. Maak je eigen vlieguren.
Dus doe gewoon je eigen ding!

Dromen

Waar droom je dan over Fat?

In mijn droom ben ik blogger ik blog over mijn leven als single mother 3 kids. Ik schrijf over mijn kinderen. Ik schrijf hoe ik mezelf opbouw als blogger. Daarnaast wil ik vloggen. Ik vlog over mijn dagelijks leven. Ik vlog over mijn strubbelingen, over hoe ik de balans tussen werk en kinderen vindt. In mijn droom maak ik elke dag een filmpje en maak ik elke dag een blog.

Ik droom ook bloggen over mijn weg naar het vestigen van mezelf als ZZP-er. Ik wil graag organisaties coachen bij het veranderen van de huidige situatie naar de gewenste situatie. Wat willen ze bereiken? Hoe willen ze de doelen halen? Wat is ervoor nodig? Lijkt me zo gaaf. Om organisaties te begeleiden naar verandering, vernieuwing, verbetering

Ik droom ook van een eigen bijlesschool in deze wijk de Regentes. Dat houdt in een buurthuis in onze buurt. Een buurthuis waarin activiteiten voor jongeren wordt georganiseerd. Waaronder bijles. De bijles wordt gegeven door gepensioendeerden en mensen bijvoorbeeld in de bijstand of wao en door studenten.

Heeft jullie buurt dan een buurthuis?

Nee.

Zijn

Wie moet je zijn Fat om je dromen waar te maken?

Ik ga mijn vraag uitwerken wie moet ik zijn om blogger te worden zoals in mijn droom? Een doener. Dat betekent elke dag om 9.00 uur beginnen met schrijven. Tot 12.00 uur. Schrijven over wat ik wil.  Een doorzetter. Elke dag. Donker of licht. Discipline. Elke dag van 9.00-12.00 uur.

En dan kom er ik er zelf wel achter kan ik het aan? 

Creatief. Een beetje vormgeven van deze blog. maar het schrijven an sich is ook al creatief. Geloven in mezelf. ik ben begonnen dat ik me donker voelde. Terwijl ik gisterenavond droomde en me gelukkig waande. Vanochtend vol goede moed macha latte gaan drinken met de laptop mee. Laptop opengeklapt mobiel gecheckt en ik heb de succesverhalen gelezen op LinkedIn. Maar ondanks dat ik me donker voelde ben ik doorgegaan. Want ja ik geloof in mezelf. Ik geloof dat ik het kan.. bloggen.

Leuk. Voor mij is het belangrijk dat ik het bloggen leuk blijf vinden. Ik vind de reis naar blogger worden leuk om te verslaan. Ik kom er vanzelf wel achter of ik het leuk bljjf vinden.

Wie moet ik zijn om vlogger en bedrijfsadviseur en bijlesdegentes te zijn? Daar zal ik morgen aan beginnen. Het is nu 11.30 tijd om te editen en te publishen.

Het editen lukt vaak niet bij deze gratis WordPress.com plan. Dus dat betekent dat taalfouten erin blijven staan. Ondanks dat ik ze heb gewijzigd! Sorry wordt anders!

Ik hoop dat je hebt genoten

blogs & abonneren

Donker-Dromen-Zijn
Klik hier voor meer SIM-BLOG

Over de auteur

Fathma William

Fathma William is single mom en heeft 3 kids. ze schrijft over haar dagelijks leven. Vlogt hierover. Blogt hierover.

Bekijk alle berichten