Lieve Ismaël (klik op de link voor deel 1)

2019

En toen was hij 12 jaar. Zong hij solo in de eindmusical van groep 8. De tranen bungelen over mijn wangen. Wat heb je hard gewerkt. Je bent op de reguliere school terechtgekomen. Je hebt het geschopt tot het advies TL

Elout mei 2019

Daar sta je dan tussen jouw vriendjes en vriendinnetjes. Laten we even terug gaan in de tijd.

2011

Zit uw zoon op een sport?

Nee mevrouw

Fietst uw zoon?

Ik schud mijn hoofd

Zit uw zoon op de opvang?

Nee mevrouw

Zwemles?

Nee…..mevrouw

Voetbal?

Nee

Mevrouw de kinderarts doet haar bril af. Ze is een kort stevig vrouwtje. Zwart kort haar. Dezelfde kinderarts die in 2007 zei dat Ismaël doodziek was. Ze doet haar bril af en kijkt me aan. Mevrouw William, zegt ze, uw zoon is sociaal zeer intelligent Dat heeft ervoor gezorgd dat hij zich erdoor heen heeft geknokt. Hij verdient een normaal leven zoals ieder ander normaal kind.

Het is stil in de kamer. Ik ben alleen. Gescheiden. Single mom 3 kids. K2 speelt met wat speelgoed achter mij. De tranen stromen over mijn wangen.

Net wanneer ik denk dat zij gek is en zij mij niet begrijpt. Zegt de kinderarts. U denkt waarschijnlijk dat ik gek ben en u niet begrijp.Ik weet dat u een jaar gescheiden bent. En ik weet dat u bent gaan werken aan de Haagse Hoge School. U hebt uw leven goed opgepakt. U zorgt goed voor uw kinderen. Mijn complimenten.

Ze buigt zich naar me toe en zegt:maar uw zoon verdient een normaal leven met normale dingen. Hij zal misschien harder moeten werken dan een ander. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij het kan. Uw zoon is een bijzondere jongen die al in zijn prille jaren heeft weten te overleven.

Mevrouw William geef hem zijn kans. Ze gaf mij een kaart van een mevrouw Anke Ijdens van stichting Humanitas Zoetermeer. Bel haar. Nu is het zo dat als deze kinderarts mij wat zegt. Ik er maar voor zorg dat ik het doe. Scheiding of niet. 3 kleine kinderen of niet. Handicaps of niet. Je doet t. En Ik doe t.

Ik bel Anke Ijdens van Stichting Humanitas. We maken een afspraak. Deze blog gaat niet over stichting Humanitas. Want ik kan er een hele blog over schrijven. Maar ik kan u vertellen ze hebben mij geholpen.

En ik ben Anke Ijdens voor eeuwig dankbaar. Stichting Humanitas heeft mij geholpen om Izzy te geven wat hij nodig had.

Ik kreeg PGB en kocht daarmee zorg in. K2 ging naar speciale dingen. Zoals speciaal kinderdagverblijf. Speciaal zwemles. Speciaal gymles. En speciaal onderwijs.

2012

U ziet er goed uit mevrouw William

Dank u wel.

Dus u gaat verhuizen?

Ja mevrouw we gaan naar Den Haag. In mijn oude buurt vlakbij mijn beide ouders.

Hij ziet er goed uit mevrouw William.

De kinderarts kijkt me aan. En ik denk dat ik nog nooit zoveel waardering heb gekregen. Zonder dat ze maar 1 woord uitsprak.

2013

En hij ging op voetbal. SVC08 in Wassenaar. Ismaël was 6 jaar toen hij naar SVC08 ging. Fantastische club. Echt waar. Daar heeft hij geleerd dat hij normaal was. Ismaël deed mee met rennen en scoren. Hij ging op mee op kamp. Deed mee met sinterklaasfeest. Overnachten op de club. Maakte vriendjes.

De heren op SVC08 waren echt echt zo fantastisch voor hem. Hij bloeide helemaal op.

De moeders waren zo ontzettend aardig. K2, K1, K3, we hebben er een fantastisch jaar gehad.

Ongelofelijk hoe zo een warm nest je zo goed kan doen. Dankjewel SVC08!

K2.in het blauw

2014

Ismaël was 7 toen hij naar normaal zwemles kon gaan. Twee keer in de week. Woensdag en zaterdag. Dat betekende dat we afscheid moesten nemen van SVC08.

Inmiddels had ik een nieuwe kinderarts in Den Haag. En hij kwam op het idee om te handballen.

De training was op maandag en de wedstrijden op zondag. Vervolgens heeft Izzy 1 jaar gehandbald. Hij was populair bij de meisje en de jongens vonden hem aardig. Hij deed het heel goed bij Winx. Er waren twee trainsters en ze zorgden voor een goed teamgevoel. Hij had het naar zijn zin.

Ismaël heeft diploma A en B gehaald.

2016

Het bloed kruipt waar het niet kruipen kan. Hij wilde op voetbal. SVC08 was veels te ver weg. Een goede vriend CvE gaf me het advies dat het belangrijk is dat K2 zelf kan fietsen naar de vereniging.

Ik heb hem leren fietsen in de stad. Hij fietst op geluiden. En herkent de geluiden.

Met plezier voetbalt hij bij Remo. Hij zit er nu 3 jaar. Is pupil van het jaar geworden èn kampioen.

Verder is hij naar een normale opvang gegaan en hij heeft vriendjes.

Ja en hij is van groep 6 speciaal onderwijs naar groep 6 regulier onderwijs gegaan. Dat is echt heel bijzonder.

En dat is K2. Bijzonder. K2 ontwikkelde zich in een raptempo van speciaal naar bijzonder. En bijzonder is hij gebleven.

Kampioen

2020
hij zit op een school waar Mark Rutte 1 keer in de week les geeft, maatschappij leer.

2019 Monaco

Hoogtepunten

B Brave

Zijn allereerste concert in het Paard!! Hij wist niet wat hem overkwam! Zoveel gillende meiden! Hij werd er bijna doof van.

Checkpoint

Samen gaan we naar het theater. En zien zijn helden van Checkpoint. Gave ervaring.

Zomerkamp

K2 is drie jaren (2016-17-18) op zomer kamp geweest bij Club Adventure. De avonturen deden hem goed.

Theater

Hij heeft op 12 jarige leeftijd opgetreden in het Beatrix Theater te Utrecht.

We zijn ook naar Lion King geweest

Voetbal

hij werd 12 jaar en hebben we een rondleiding gedaan door het Ajax stadion.

Ajax stadion

Medio 2019 mocht hij samen met het Nederlands elftal in de Kuip de voetbalwedstrijd NL-Dland openen. K2 mocht met de scheidsrechter meelopen.

In het midden in het blauw staat K2

Hij mocht op de foto met V. van Dijk en Cilissen. En Touzani.

Met Touzani

Ps4

Izzy ontdekt het gamen. En krijgt er niet genoeg van.

2020

Lieve Izzy vandaag ben je 13 jaar geworden 4 februari 2020. Van harte gefeliciteerd!!!! Ik ben ontzettend trots op jou. Ik wens je alle liefde van de wereld en een beregoede gezondheid. Kusss Mam.

Ik hoop je hebt genoten. Klik op de link voor deel 1

blogs
& abonneren

Klik hier voor meer SIM-BLOG

Over de auteur

Fathma William

Fathma William is single mom en heeft 3 kids. ze schrijft over haar dagelijks leven. Vlogt hierover. Blogt hierover.

Bekijk alle berichten