Ik krijg vragen over mijn posts. Wie is bijlesderegentes@gmail.com? Waarom de regentes? Waarom alleenstaand? Waarom bijles? Why tell me why…

Het ontstaan van het idee

In Den Haag bevindt zich de wijk Bouwlust. En Bouwlust heeft een wijk- en dienstencentrum. Op die locatie wordt door stichting MCLI bijles gegeven 2 keer in de week.

Ik dacht dat wil ik ook voor onze wijk De Regentes. Een bijlesinstituut in de wijk. Waar leerlingen en studenten terecht kunnen. Voor huiswerk. Bijles. Concentratie. De locatie die ik voor ogen heb is het Regenvalk.

Het idee wordt een plan

Ik werk mijn idee uit in een plan. Tijdens wedstrijdzwemmen zitten Frouke en ik namen te bedenken. En opeens komt F met de naam bijlesderegentes. We hebben het Theater de Regentes. Dus bijlesderegentes. Ik claim de naam via wordpress.com (gratis variant) en een gmail account (ook gratis). Ik heb een format van een ondernemingsplan. Dus daarin werk ik elk hoofdstuk en paragraaf uit. Inclusief financieel plan.

De boer op

Met mijn plan onder mijn arm ga ik de boer op. Ik spreek collega’s en vrienden. En op advies neem ik contact op met de directrice van de basisschool De Elout, waar mijn kinderen op hebben gezeten. Mevrouw Nieuwenhuizen vindt mijn plan fantastisch. En ze verwijst mij door naar onze stadsdeel kantoor Segbroek. De ambtenaar vindt Bijlesderegentes een fantastisch plan. Hij zal mijn plan nader bestuderen. Maar de locatie het Regenvalk. Tja daarvoor moet ik wel naar dd opbouwmedewerker van stichting Welzijn. Ook hij vindt het plan fantastisch. Maar stichting Welzijn huurt locatie Regenvalk van de gemeente Den Haag. Dus ik moet terug naar de ambtenaar (van het stadsdeelkantoor). Hij belt mij en zegt geen subsidies te verlenen voor huiswerkbegeleiding in de wijk.

Maar hoe zit het dan in Bouwlust? Waar het wijkcentrum wel onderdak verleent aan MCLI voor huiswerkbegeleiding?

Ja mevrouw. Het wijkcentrum Bouwlust vraagt geen geld voor huur. En MCLI draait zonder subsidies.

Uitwerking van het idee

Mijn plan is niet goedgekeurd omdat het stadsdeelkantoor geen subsidies meer geeft aan bijlesinstituten. In Bouwlust wordt de locatie vrijwillig aangeboden aan stichting MCLI. Dus aan mij om zelf in de wijk een vrijwilliger te vinden.

Ik heb het hierbij gelaten.

Het implementeren van het plan

Op een dag begin september 2019 werd ik wakker en dacht de scholen zijn begonnen. Nieuwe start. Ook voor mij een nieuwe start. Ik ga bijles geven. Ik ga het gewoon doen. Ik begin gewoon. Ik heb een e-mailadres. Dus mensen kunnen mij mailen. Ik open fb. Schrijf een bericht. FB zorgt voor een mooie lay out. En zo impulsief als ik kan zijn heb ik in paar minuten mijn eerste post geplaatst.

Ik maak een schermafbeelding en plaats de foto op Instagram. En LinkedIn

Wie ben ik?

En de vragen komen binnen in mijn inbox. Wie ben ik? Om die vraag te beantwoorden heb ik het volgende gepost

Wie ben ik? Is een lastige vraag. Ik ben Fathma William. Ik ben drs. Ik ben docent. Ik ben freelancer. Ik ben alleenstaande moeder. Ik ben yoga-fan. Ik ben 40+. Ik ben vrouw. Positioneren van jezelf zijn vele boeken over geschreven. Een vriend van me gaf me een goede tekst. Ik heb een goede vriend om raad gevraagd en binnen enkele seconden stond de tekst op de post. En de post op Social media.

Burenapp

Op de burenapp heb ik een bericht geplaatst. Mijn buurvrouw gaf mij een goede tip om te vertellen wie ik ben. Een andere buurvrouw gaf me de tip voor Hopir. En een andere buurvrouw appte voor bijles.

Mijn drijfveer

Ik heb mijn eigen kinderen zelf bijles laten nemen bij een ander. Zeker 2 jaar. Daarna heb ik het zelf gedaan. 4 jaren. En gaf ik èn bijles en huiswerkbegeleiding aan al de drie kinderen. Ik heb materiaal gekocht. En met pen en papier aan de slag gegaan. Ik ben heel trots op wat ik met de kinderen bereikt hebt. Mirjam kreeg in groep 7 Basis advies. En ze is dit voor haar TL geslaagd en gaat naar het Grafisch Lyceum Rotterdam. K2 is begonnen op speciaal basisschool. Vanaf groep 6 doet hij regulier. En dit jaar gaat hij naar TL! En K3 is naar speciaal basisonderwijs. Ze zit op een hele leuke school waar ze al haar creativiteit in kwijt kan.

Dank

Om een beetje duidelijkheid te geven heb ik deze blog geschreven. En ik vond het leuk! Dankjewel voor de reacties. Ik dank ook al de steun en meedenk werk van de buren en vrienden en vrienden. Ik waardeer het echt!

Ik hoop dat je genoten hebt van de blog

blogs & abonneren

 

 

Klik hier voor meer SIM-BLOG

Over de auteur

Fathma William

Fathma William is single mom en heeft 3 kids. ze schrijft over haar dagelijks leven. Vlogt hierover. Blogt hierover.

Bekijk alle berichten