Op Prinsjesdag zijn we naar de kermis geweest. Hebben we de gouden koets gezien. Of eigenlijk de glazen koets. Patat gegeten. En toen naar de Blokker. Ik had een dweil nodig. Er zijn verschillende aanbiedingen. Dus ik vraag de verkoopster:

waar staan uw dweilen?

De dame van de Blokker kijkt me aan of ik Frans spreek en zegt:

Uuuhh?

Ik ben verbaasd en raak lichtelijk geïrriteerd. En dacht

Ik praat toch gewoon Nederlands?

Dus ik herhaal mijn vraag wat luider en articuleer de woorden

WAAR STAAN UW DWEILEN?

In mijn hoofd wordt ik onrustig maar ik houd me kalmen begin uit te leggen

Dweilen mevrouw ik wil een goede dweil om mijn vloer te dweilen.

En ik doe mijn dweil beweging voor.

Zegt de verkoopster van de Blokker.

Uhh sorry Dama ich ben Deutsche en ich spreken niecht goed Nedderlands. Ich weet niecht wat djwijlen is.

Nu kijk ik haar aan alsof zij Frans spreekt. Ik sta toch bij de Blokker, een winkel voor huishouden.

De dame blijft mij aankijken en haalt haar schouders op. En loopt weg. Gelukkig komt op dat moment een jonge heer. En wist het allemaal. Hij verexcuseert zich voor zijn collega en zegt tussen het afrekenen van de dweil door dat dit zijn laatste dag is bij Blokker. Hij gaat naar de MediaMarkt.

Blokker Holding kampt de laatste jaren met fors oplopende verliezen. 2014 liet een negatief resultaat zien van 20 miljoen, drie jaar is het verlies verzeventienvoudigd tot 344 miljoen.

De huidige bestuursvoorzitter Michiel Witteveen wordt de nieuwe eigenaar van Blokker Holding. Via een bijzondere financiële constructie neemt hij het bedrijf over van de familie die het in 1896 oprichtte. Om zijn opdracht – het redden van de winkelketen – uit te kunnen voeren, krijgt hij van de familie een niet nader genoemd bedrag mee.

Hij mag de “Duitssprekende verkoopster die niet wat dweilen is” ook meenemen. Wellicht dat hij een schone start maakt!

blogs & abonneren

Fijne woensdag, Fathma

Klik hier voor meer SIM-BLOG

Over de auteur

Fathma William

Fathma William is single mom en heeft 3 kids. ze schrijft over haar dagelijks leven. Vlogt hierover. Blogt hierover.

Bekijk alle berichten