Lieve Izzy deze blog gaat over jou. Hier is deel 1

2007

Op 4 februari 2007 wordt Ismaël geboren in het Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer.

Op 6 februari kwam een verpleegkundige thuis met een gehoor piepjestest. Uw zoon is doof mevrouw. Aan zijn linkeroor. Ik verwijs u naar Kentalis voor een uitgebreid piepjestest

In maart naar Kentalis in Den Haag. Tijdens zijn middagslaap kreeg hij een piepjestest. Het moest gebeuren tijdens zijn slaap om de trillingen goed te kunnen meten. Een lange slanke dame komt de kamer binnen. Goedemiddag mevrouw. Ze kijkt op haar blaadje, uw zoontje is aan het linkeroor doof. En is niet operabel. De wetenschap is niet zover om anderzijds geluidstrillingen op te vangen. Verder heeft uw zoontje een geluidsverlies aan uw zijn rechteroor. Komt u over een half jaar terug voor een oorhanger. Ze kijkt op van haar blaadje geeft mij een hand. Goedemiddag mevrouw.

Een half jaar later in 2007 zit ik op een donderdagochtend bij de huisarts. Een uiterst verzwakt kind ligt in mijn armen. Er is niks aan de hand mevrouw. Vervelend dat hij al maanden zijn eten spuugt. Het is reflux ik stuur u door naar een kinderarts. De assistente zal een afspraak voor u plannen. Sterkte mevrouw. Ik zie mezelf de voordeur uitlopen van de huisarts en de assistente rent achter me aan. U kunt vanmiddag terecht om 1300 uur. Iemand heeft afgezegd.

Een intermezzo

Mijn moeder heeft altijd tegen mij gezegd. Fathma Ismaël is een bijzondere jongen. Er is een God. Hij zal over hem waken. Leest u verder en het is waar

Op deze bewuste donderdagmiddag bezoek ik de kinderarts. Uw kind mag niet mee mevrouw. Hij is doodziek

De lijst

Zijn botten stelsel heeft vergroeiingen dus hij groeit krom. Verder heeft hij vds oftewel gaatjes in zijn hart. Zijn testikels zweven in zijn kleine lichaampje. Verder nog iets? Nee mevrouw dat was alles.

Heeft u gerookt tijdens uw zwangerschap? Nee mevrouw

Heeft u alcohol gebruik? Nee mevrouw.

Wilt u een dna-onderzoek doen? Dat is goed mevrouw

Uit het DNA onderzoek zijn er geen afwijkingen te constateren. Wilt een syndroom onderzoek doen? Dat is goed mevrouw

We hebben geen syndroom kunnen vaststellen. Wij vermoeden dat bij een celdeling van een chromosoom een afwijking heeft plaatsgevonden. Een weeffout.

2010

In 2010 was K2 3 jaar oud. Hij sprak niet en at niet. Hij lachte. De hele dag schitterde zijn ogen en lachte hij naar de zusters. We zijn in het Lange Land Ziekenhuis Zoetermeer. Zijn tweede huis.

2011

In 2011 was K2 4 jaar en ging hij naar een speciale school van Kentalis voor kinderen die nog niet kunnen praten.

Welkom in een hele andere wereld. De wereld van de kinderen met een spraakstoornis. Hij was niet de enige met een weeffout. Er zijn er vele. Met name jongens hebben een spraakstoornis- weeffout. Deze jongens zijn niet persé doof, maar bijvoorbeeld autistisch of zwak begaafd.

Gelukkig leven we in Nederland en bestaat er onderwijs voor deze kinderen. Kentalis heet de school. Gelukkig heeft hij een moeder die heet Fathma William die alles tot de bodem uitzoekt en het allerbeste voor K2 regelt.

Op vierjarige leeftijd werd K2 elke schooldag door een Mercedes Benz met chauffeur opgehaald om naar school te gaan en werd weer thuis gebracht. Een super deluxe auto met een super klein ventje achter in de auto. Ismaël sprak nog niet. Maar zijn hartje klopte altijd super snel van enthousiasme. Hij glimlachte van oor tot oor en zijn ogen vonkelden van trots. Een mooi beeld die mijn moeder en ik elke schooldag ervaarde. Mijn moeder zei me: deze jongen komt ver. Maak je geen zorgen. Hij gaat het maken. God zal over hem waken.

En mijn moeder heeft gelijk gehad.

Word vervolgd

Klik hier voor meer SIM-BLOG

Over de auteur

Fathma William

Fathma William is single mom en heeft 3 kids. ze schrijft over haar dagelijks leven. Vlogt hierover. Blogt hierover.

Bekijk alle berichten