Wat vooraf ging

Mijn vorige blog heet opruimen en ik. Klik hier om te lezen

Vervolg

Dit is een vervolg. Het is vrijdag avond en ik kan niet in slaap vallen. Het huis is opgeruimd. En afgestoft en ik kan mezelf weer zien in de spiegels. De tv is ontdaan van de vetvlekken. Papierwerk en knutselwerkjes zijn te vinden in de papierbak. En alle dozen met rommels zijn doorgegeven aan de vader.

Beste lezers de rust en de zen zijn ver te zoeken. Ontvindbaar. Opruimen geeft rust. Je voelt je kilo’s lichter. De geest raakt opgeruimd. Nou weet ik dat ik geval apart ben. Want ik voel me helemaal niet rustig. Laat staan zen. Het is zo donker en kaal en leeg ZO OPGERUIMD. Ik ben alleen maar onrustiger van geworden!

Ik heb nu zelf een make-up tafel gecreëerd. Maar het is zo netjes. Het is zo kaal. Waar is de rommel die mijn hersenen prikkelen. Waar is de drukte? Waar is het gebleven? De foto’s zijn donker. En zo donker voel ik me ook.

Op zoek

Ik pak mijn blog erbij om te schrijven en ik stap mijn bed uit en ik voel de ruimte en ik voel leegte. Gek hè. Maar ik ervaar ook hoeveel werk ik heb verzet samen met K3 en K2. Ik zie de mooie hoekjes. En creativiteit. En ik denk terug aan het begin.

Het Begin

Hoe ben ik begonnen?

Mijn vriendin komt in mijn huis en zegt Fat wat is jouw huis een zooitje! Je hebt altijd een mooi opgeruimd gezellig huisje. Met een leuk tafelkleedje en bloemen. Wat is er gebeurd? Uuuh niks, einde van het schooljaar. Ja dat snap ik zegt ze dat heb ik ook. Kom ik zal je helpen. We maken een opruimplan met volgorde en materialen. Ik doe het zelf. Je bent een goede vriendin. Bedankt!

Dozen

Ik verzamel dozen en bakken en loop mijn huis door. Jaren geleden deze tip gekregen van een opruimcoach. Alles wat los ligt in huis doe ik in de doos (of bak). Totdat deze vol is en de deksel dus goed dicht kan sluiten. Dat is wel belangrijk. De doos moet sluiten. Je kan zo de dozen stapelen. De dozen stapel ik op en duw ze in een hoekje. Ik begin met afstoffen. Even rust en dan stofzuigen. Dat voelt goed.

Weggooien

Vervolgens gooi ik alles wat kapot is weg. Ik heb standaard duktape in huis. Maar al dat plak werk geeft een armoedig gezicht. Dus aan aanelkaar geplakte kasten, brillen, lijsten bloempotten en spiegel weggooien. En ik bel grof vuil!

Kleine klusjes

Het helpt als je vrienden hebt die je helpen. Ik heb een goede vriend gebeld. En gevraagd om mij te helpen. Hij wilt geen geld. En ik wil het niet voor gratis. Dus zijn we gaan lunchen. O ja voordat de goede vriend kwam heb ik een kleine klusjes lijst gemaakt

Het licht in de badkamer doet het weer. Een deurtje hangt niet meer scheef. Een oude kast is gesloopt. Een kast heb ik weggegeven. En kleren in de Leger des Heils bak. Dat ruimt op. En het huis ziet er verzorgd uit.

Bouwen

Heb je een klein huis met hoge plafond. Gebruik de ruimte in de lucht. Verder gebruik ik mandje, lades, deurtjes. Dat geeft rust. Wit schept ruimte. Dus in mijn huis vind je veel wit terug. IKEA is voor mij een inspirerende winkel.

1 wand heb ik bijna tot het plafond gebouwd. Een ieder van ons heeft 3 mandjes en 1 kluisje (vakje met deurtje).

Budget

Weinig budget? Kijk op bijvoorbeeld IKEA wat jij leuk vindt en zoek het op marktplaats of de kringloopwinkel. Of misschien verhuizen je buren naar een ander land.

Boekenkast

Bij de Action heb ik witte mappen gekocht. Verder heb ik dezelfde witte bakjes gekocht en per bak ligt een productsoort Bijvoorbeeld 1 bakje voor kaarsjes een ander voor alles voor de fiets.

Nadia heeft jaren geleden met zwarte verf op de kartonnen geschilderd. Leuk toch

Eigen ruimte

Hoe klein je huis ook is een eigen hoekje is fijn. Al is het jouw eigen favoriete boekjes. Of Buddha beeldje of een kruis of de Kabah. Maakt niet uit. Maar het is van jou en zo geef jij jezelf een klein stukje geborgenheid

Mijn schoorsteenmantel stond helemaal vol. Alle zooi in de dozen gedaan afgestofd. De ruimte die is ontstaan gaf mij ruimte om creatief te zijn en mijn eigen ruimte te creëren. Zo heb ik een idoolplekje gemaakt op mijn schoorsteenmantel.

Tijd

Wat je allemaal ziet is in de loop van de jaren opgebouwd. Voor de scheiding woonden we in een riant eengezinswoning. Daarna zijn we verhuisd naar een appartement. Dus ja dat is veel opruimen geweest al die jaren.

Dank

De reacties op mijn blog warm motiverend. Dank je wel! Een heleboel mensen geweest die mij, ons hebben geholpen door de jaren heen. Mijn moeder. Mijn oudste broer. Mijn tante en haar dochter. Vriendinnen vrienden buren. God de Engelen de Sterrenhemel. Mijn kinderen. And last but certainly not least mezelf

Delen is fijn! Anderen kunnen deze blog goed gebruiken!

Ik hoop dat je hebt genoten. Laat je het weten? Groetjes Fathma

Klik hier voor meer SIM-BLOG

Over de auteur

Fathma William

Fathma William is single mom en heeft 3 kids. ze schrijft over haar dagelijks leven. Vlogt hierover. Blogt hierover.

Bekijk alle berichten