Inleiding

Wat heeft de blog van K1 mij gedaan? Voor het beantwoorden van die vraag ben ik rustig gaan zitten bij Koffiebar Eef. En ik begin te schrijven.

Prisoner’s dilemma

Vandaag werd ik gebeld. Goedemorgen met schuldhulpverlening. Gaat u akkoord met 97% sanering van uw vordering?

Het is geeneens een vraag want in 1 adem gaat hij door.

Dat houdt in 3% uitbetaling over 3 jaar. Er is geen garantie dat de 3% wordt gehaald.

Hij is nog niet klaar

Ja ik snap het hoor maar ey uh u bent de grootste schuldeiser. En alle schuldeisers zijn akkoord behalve u.

Let’s pray

Afloop HHS

1 september 2019 liep officieel mijn contract af bij de Haagse Hogeschool. Ik reïntegreerde al zeker een jaar. Tot maart 2019. De woorden herhalen zich in mijn hoofd.

Je mag naar huis. Deze week en de weken erna hoef je niet meer op de Haagse Hogeschool te komen. Je hoort nog van ons.

met vriendelijke groeten, kon er net niet af.

De HHS zat in mijn aderen verweven en stroomde door mijn lijf. Het is niet iets dat je even wegspoelt met water. Of een sudden death geeft met een prachtige goal. Het verleden van de HHS haalt me in en ik voel verslagen.

De Haagse 10 jaar mjn lust en mijn leven geweest. 32 uur gewerkt naast opvoeden 3 kinderen. Nooit ziek geweest. Tot de burnout. Fight for my rights? Jazeker. Gewonnen? Ik voel me een verliezer.

wie verliest kan alleen maar winnen.

Droomde

Langzaam glijden mijn gedachten af naar mijn dromen van vroeger. Ik wilde getrouwd zijn. Huisje boompje beestje. Ik wilde mijn kinderen een geweldloos en stabiel jeugd geven. Ik wilde ze 1 warme huis geven. Ik stop met schrijven

Alstublieft mevrouw

Dus hier zit ik dan huilend bij Eef

Is er nog een happy end?

Ik bestel een tweede kopje koffie. En ik raak gebiologeerd. Er zit een heel proces achter dit kopje koffie: koffiebonen water arbeid liefde. En dat proces gaat dagelijks door. Soms verbrandt de boon. Maar het proces gaat verder.

En zo ga ik ook verder. Burned in burned out. Ik denk na over mijn eigen proces. Wat zijn mijn zaadjes? de blog (singlemom) de bijles (bijlesderegentes@gmail.com) K1 (Grafisch Lyceum Rotterdam) K2 (BRUGKLAS MAVO). K3 (GROEP 7).

Wat heb ik nodig om de zaadjes te laten groeien? Aarde. Wat is mijn aarde? Mijn huis. Mijn auto. Mijn handen. Voeten. Mijn organen. Spieren. Zintuigen. Mijn gezondheid. I’ve got LIFE!

Dus ik heb zaadjes en aarde. Wat heb ik nog meer nodig? Water. Licht. Voedingsstoffen. Intelligentie. Water heb ik. Licht ook. Voedingsstoffen? Ik eet fruit maar te weinig groente. Ik eet te weinig vezels. Dus daar kan ik wat aan doen. Intelligentie? Ik denk het wel.

Om het zaaitje te laten groeien heeft het liefde nodig. Laat ik daar eens mee beginnen. Lief zijn voor mezelf. Dat is nog een grote uitdaging. Ik heb eigenlijk alles behalve de liefde voor mezelf. Ik ben zo streng voor mezelf. Herkenbaar denk ik voor velen.

En zo eindig ik mijn blog. Ik voel me verloren maar niet verslagen. En het liedje van Elton John komt in me op.

Don’t you know I’m still standing better than I ever did
Looking like a true survivor, feeling like a little kid
I’m still standing after all this time
Picking up the pieces of my life without you on my mind

I’m Still standing yeah yeah yeah

Ik droog mijn tranen. En ik ga naar een intakegesprek voor een herscholingstraject in de IT. Dat is nog wel een mooi verhaal voor een volgend blog.

blogs & abonneren

Ik hoop dat je hebt genoten. Laat je het weten? Groetjes Fathma

 

Klik hier voor meer SIM-BLOG

Over de auteur

Fathma William

Fathma William is single mom en heeft 3 kids. ze schrijft over haar dagelijks leven. Vlogt hierover. Blogt hierover.

Bekijk alle berichten