Goededag lezers, U bent belandt in mijn zoektocht naar hoe ik mijn eigen website begin. Ik heb namelijk vele complimenten ontvangen op mijn blogs. Maar ze zijn zo verspreid. Leest u ook mijn blogs zoektocht oude patronen en doorbraak oude patronen en alles wordt in 1 keer duidelijk.

Hoe begin ik mijn website?

Er is Manier A en Manier B

Manier A

 • Pak pen en papier
 • Creëer tijd
 • Beschik een computer
 • Zorg voor content
 • Bedenk een goede naam
 • Verzin URL naam: www.WillIam.nl of WillIam. com of WillIam.org
 • Doe onderzoek naar wat een hostingbedrjjf is en wat het doet.
 • Kies en koop de dienst van het hostingbedrijf
 • Volg een cursus, you tube
 • Beginnen maar

Manier B

De Will.I.AM methode. Mijn methode. Gewoon doen. Ik heb tijd gecreëerd. Ik heb beschikking gehad tot een computer. Ik google; hoe begin je een eigen website. Ik klik ergens op. Als eerst kom er achter dat ik de tool WordPress (wp) nodig heb. Voor de oudjes onder ons weet je nog wp….wordperfect. WordPress is de Excel voor spreadsheets en de PowerPoint voor presentaties. Dus ik heb de tool wp nodig. Hoe kom ik eraan?

Ik zie de site wordpress.com. Ik klik erop en ik betaal 60 euro. De site vraagt naar mijn URL naam. Ik typ bijlesderegentes.

Het idee

Want daar begint het allemaal. Het idee. Zonder idee, geen website. Mijn idee is het beginnen van een stichting voor huiswerkbegeleiding, bijles, scriptie begeleiding en coaching. Doelgroep basisschool, voortgezet onderwijs en hoger onderwijs. Maar hoe bereik ik de klant? Juist door een website.

Voor de 60 euro koop ik bijlesderegentes.wordpress.com. voor 1 jaar. En ik koop een paar gereedschappen van de tool wp.

bijlesderegentes.wordpress.comWoooow dat is een lange naam. Dat wil ik niet. Ik wil .nl als uitgang. Maar dan zegt de website. Dan moet ik 100 euro betalen. Oh..ja dat gaat me tever. Vervolgens vul ik de e-mail in bijlesderegentes@gmail.com.

Instinctief vraag ik me af of ik bij het goede hostingbedrijf ben.

Hostingbedrijf

Een hosting bedrijf is een bedrijf waar ik mijn domeinnaam koop bijvoorbeeld WillIam.nl (of .com of .org). Verder koop ik data in de lucht. Een hostingbedrijf kan zich op verschillende manieren onderscheiden: koop ik alle tools en thema’s van wp? Plug ins? Webmail? Updates en back ups. SEO-knop (gevonden worden op google) En nog veel meer.

Ik ben NIET bij het goede hostingbedrijf. Dat weet ik nu maar toen niet. Goed. Eerst De Will.I.AM methode afronden: gewoon doen.

Dus ik heb de website. En dan krijg ik de melding: gefeliciteerd bijlesderegentes.wordpress.com. Uw site is actief en u kunt beginnen. Ik krijg de dashboard voor me neus.

Ik weet niet wat ik moet doen. Ik weet niet wat een dashboard is en ik weet niet hoe wp werkt. Ik durf niet verder. Ik slaap er een nachtje over. De volgende dag besluit ik mijn ander idee vorm te geven: bloggen over mijn leven. Ik wil niks commercieels of financieels bereiken met mijn blog. De blog is voor mij bedoeld. Ik voel geen drempels. Dus ik besluut met wordpress.com te oefenen. Ik vraag via het contactformulier mijn geld terug. Ik ontvang direct mijn geld terug. En ik begin opnieuw met de gratis versie. Gratis een domein, data in de lucht, een paar tools van wp en 1 thema. Ik begin.

Op de beginpagina vul ik mijn naam in dagboeksm3k. En ik krijg de domeinen dagboeksm3k.wordpress.com. Ik vul mijn e-mailadres in dagboeksm3k@gmail.com. Vervolgens de melding

gefeliciteerd dagboeksm3k.wordpress.com. Uw site is actief en u kunt beginnen. Ik krijg de dashboard en dames en heren ik begin!

Ik google: website bouwen met wp. Ik vind twee Youtubers.

Ik bekijk de filmpjes. En nu doorzetten! Links volg ik met oordopjes het filmpje op mijn Huawei. Rechts voer ik de stapjes uit in mijn dashboard op de computer. Dan kom ik erachter dat ik erin ben gestonken. Want WordPress.com is niet gelijk aan WordPress.

WordPress.org versus WordPress.com

WordPress.com is een hostingbedrijf. WordPress.com is geen eigenaar van de tool WordPress. Dat is een foutje van de organisatie WordPress zelf, want die heeft de domeinnaam wordpress.org geclaimd en niet .com. Dus wordpress.com is een hosting bedrijf maar niet de eigenaar van WordPress. Dat is WordPress.org.

De tool wp heeft wel 100 tools. Met de 60 euro koop ik er 5. Verder heeft de tool wp vele thema’s (sjablonen voor websites. Net als PowerPoint sjablonen heeft). Ik kan kiezen uit 1 thema. Thema Radcliffe. In dit thema moet ik mijn website bouwen. Blijf doorzetten!! En wat blijkt: er is ook een gratis versie. De gratis versie heeft dezelfde mogelijkheden als een 60 euro versie. Ik vraag mijn geld terug.

Dames en heren door te doen ben ik gaan ontdekken en ik vind het leuk. En ik wil meer. Ik wil mijn eigen blog professionaliseren. Dat betekent voor mij naar manier A te gaan. Weet je het nog?

Manier A

 • Pak pen en papier
 • Creëer tijd
 • Beschik een computer
 • Zorg voor content
 • Bedenk een goede naam
 • Verzin URL naam: www.WillIam.nl of WillIam. com of WillIam.org
 • Doe onderzoek naar wat een hostingbedrjjf is en wat het doet.
 • Kies en koop de dienst van het hostingbedrijf
 • Volg een cursus, you tube
 • Beginnen maar

Bedenk een goede naam

Goede naam Weet u er 1? Ik ben begonnen. Ja hoe ben ik begonnen. Zomaar. Maar ik weet niet of ik onder dagboeksm3k verder wil. Wat is een goede naam voor mijn nieuwe website? Misschien FW.nl of Fathmaweetalles.nl of dagboeksim.nl. Ik weet het dus niet. Heb jij een idee?

Ik heb nog meer vragen:

1a wat is een goede website naam en URL (.nl of .org of .com)

1b wat wil ik met mijn nieuwe website? Bloggen. Zo ja waarover? Over mijn single mother zijn? Mijn zoektocht? Kennis delen? Dan kom ik bij de volgende vragen

1.c Wie is mijn doelgroep? Voor wie schrijf ik? Ik krijg veel reacties van vrouwen en mannen en ook van mijn eigen kind.

1d. Hoe wil ik mijn website inrichten? Deze vraag is belangrijk om makkelijk te kunnen navigeren. In mijn huidige website vind je MENU. En daaronder zijn pagina’s. De pagina’s behoren bij de inrichting. De gratis variant die ik heb is standaard. Maar ik kan bijvoorbeeld de blogs niet categoriseren. Ik kan ook niet de artikelen op 1 pagina plaatsen. En ik kan ook niet mijn complimenten vinden. En daar ging het mij in eerste instantie om.

Kies en koop hosting

Stel ik heb een naam voor de website en ik weet wat ik wil bereiken, wie mijn doelgroep is en wat de inrichting is. Dan kies ik mijn hostingbedrijf. Het hosting bedrijf zorgt voor mijn domeinnaam (.NL .com .org), wordpress en alle tools die ik nodig heb om de website te kunnen bouwen. Mijn huidige hosting geeft heel weinig tools. Volgens google en you tube is Siteground een goede host maar geeft geen e-mailadres. Maar heeft wel gratis installatie van WordPress. Vele tools. Maar is betaald.

WordPress

WordPress is de tool om websites te bouwen. Ter vergelijking: Excel is voor de spreadsheets. Word voor het schrijven. PowerPoint voor presentaties. De meeste websites zijn gebouwd met behulp van WordPress. Ook de digitale krant. Het is dus belangrijk dat het hosting bedrijf alle mogelijkheden van WordPress geeft. Mijn hosting doet dat dus niet. Tenzij je het betaalde plan neemt. De hostingbedrjjven spreken van een plan (Engels). En die is bij WordPress.com heel duur. Bij Siteground is het niet zo duur.

Dat was het voor zover.

Ik heb dringend advies nodig. Want ik weet niet wat ik moet doen. Heb jij een antwoord op bovenstaande vragen. Ik lees het graag. Leest u ook mijn blogs zoektocht oude patronen en doorbraak oude patronen. Of ga naar blogs voor andere blogs.

Ik wens u een fijn weekend groetjes Fathma

Klik hier voor meer SIM-BLOG

Over de auteur

Fathma William

Fathma William is single mom en heeft 3 kids. ze schrijft over haar dagelijks leven. Vlogt hierover. Blogt hierover.

Bekijk alle berichten